Fa'a'ele'ele'ele'ele ma amio vaivai o le 20CrMnTi gear steel

Sa fa'aogaina le su'esu'eina o le microscope electron e mata'ituina ai le gau o le vaivai ma iloilo le masini gau; i le taimi lava lea e tasi, na faia le suʻega o le vaivai o le milo i luga o faʻataʻitaʻiga decarburized i le vevela eseese e faʻatusatusa ai le ola vaivai o le uʻamea suʻega ma e aunoa ma le decarburization, ma ia iloilo le aafiaga o le decarburization i le faatinoga vaivai o le uamea suʻega. O faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia ai, ona o le ola faʻatasi o le faʻamaʻiina ma le decarburization i le faʻavevelaina o le faʻagasologa, o le fegalegaleaiga i le va o le lua, e mafua ai le mafiafia o le faʻamavae atoa faʻatasi ma le tuputupu aʻe o le vevela o loʻo faʻaalia ai se tulaga o le faʻateleina ona faʻaitiitia ai lea, o le mafiafia o le vaega decarburized atoa e oʻo atu i le tau maualuga o le 120 μm i le 750 ℃, ma o le mafiafia o le vaega decarburized atoa oʻo atu i le tau maualalo o le 20 μm i le 850 ℃, ma le vaivai tapulaa o le uʻamea suʻega e tusa ma le 760 MPa, ma o le puna o ta'eta'e vaivai i le sila su'ega e tele lava Al2O3 non-metallic inclusions; amioga decarburization e matua faʻaitiitia ai le ola vaivai o le uamea suʻega, e aʻafia ai le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga o le uamea suʻega, o le mafiafia o le decarburization layer, o le maualalo o le ola vaivai. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le decarburization layer i luga o le vaivai o le faʻataʻitaʻiga o le uʻamea suʻega, e tatau ona seti le vevela vevela vevela o le suʻega uʻamea i le 850 ℃.

O meafaigaluega o se vaega taua o taavale, ona o le gaioiga i le saoasaoa maualuga, e tatau ona i ai le malosi maualuga ma le abrasion teteʻe o le vaega meshing o luga o le masini, ma o le aʻa nifo e tatau ona lelei le punou o le vaivai ona o le mamafa faifaipea faifaipea, ina ia aloese mai taʻe e tau atu i mea. gau. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le decarburization o se mea taua e aʻafia ai le faʻaogaina o le vaivai o mea uʻamea, ma le faʻaogaina o le vaivai o le milo o se faʻamaoniga taua o le tulaga lelei o oloa, o lea e tatau ai ona suʻesuʻeina le amio decarburization ma vili le vaivai le faʻatinoga o mea suʻega.

I totonu o lenei pepa, o le ogaumu vevela togafitiga i luga o le 20CrMnTi gear uʻamea suʻega decarburization luga, iloilo eseese vevela vevela i luga o le suʻega uamea decarburization layer loloto o le tulafono suiga; faʻaaogaina QBWP-6000J masini suʻesuʻe vaivai lalaga faigofie i luga o le suʻega uʻamea rotary bending fatigue suʻega, faʻamautinoaina o le faʻataʻitaʻiina o le faʻatinoga o le vaivai o le uamea, ma i le taimi lava e tasi e iloilo ai le aʻafiaga o le decarburization i le faʻatinoina o le vaivai o le uamea suʻega mo le gaosiga moni e faʻaleleia atili. le faagasologa o le gaosiga, faʻaleleia le lelei o oloa ma tuʻuina atu se faʻamatalaga talafeagai. Ole fa'atinoga ole vaivai ole u'amea ole su'ega e fa'amauina ile masini su'esu'e ole fa'a'o'o fa'asolo.

1. Su'ega mea ma metotia

Mea su'esu'e mo se iunite e tu'uina atu 20CrMnTi gear sila, o le vaila'au autu e pei ona fa'aalia i le Laulau 1. Su'ega Decarburization: o le mea su'esu'e o lo'o gaosia i le Ф8 mm × 12 mm fa'ata'ita'iga cylindrical, o luga e tatau ona susulu e aunoa ma ni stains. O le ogaumu o togafitiga vevela na faʻamafanafanaina i le 675 ℃, 700 ℃, 725 ℃, 750 ℃, 800 ℃, 850 ℃, 900 ℃, 950 ℃, 1,000 ℃, i totonu o le faʻataʻitaʻiga ma taofi le 1 h, ona faʻamafanafanaina lea o le ea ile vevela potu. A maeʻa le vevela togafitiga o le faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻatulagaina, oloina ma faʻamalo, ma le 4% o le nitric acid alcohol solution erosion, o le faʻaogaina o le microscopy metallurgical e mataʻituina le suʻega uamea decarburization layer, fuaina le loloto o le decarburization layer i vevela eseese. Suʻega vaivai vaivai: o mea suʻesuʻe e tusa ai ma manaʻoga o le gaosiga o vaega e lua o faʻataʻitaʻiga vaivai, o le vaega muamua e le faia le suʻega decarburization, o le vaega lona lua o suʻega decarburization i le vevela eseese. I le faʻaaogaina o le masini suʻesuʻeina o le vaivai o le vili, o vaega e lua o suʻega uʻamea mo le suʻeina o le vaivai o le vili, o le faʻamautuina o le faʻatapulaʻaina o vaega e lua o le uʻamea suʻega, faʻatusatusaga o le ola vaivai o vaega e lua o suʻega uʻamea, le faʻaogaina o suʻesuʻega. electron microscope vaivai gau mata'ituina, au'ili'ili mafua'aga mo le gau o le fa'ata'ita'iga, e su'esu'e le a'afiaga o le decarburization o mea vaivai o le sila su'ega.

Su'ega vaila'au (vaega vaega) o le sila su'ega

Fuafuaga 1 Fa'asologa o vaila'au (vaega fa'atele) ole u'amea su'ega wt%

Aafiaga ole vevela vevela ile decarburization

O le morphology o le decarburization faalapotopotoga i lalo o vevela vevela eseese o loʻo faʻaalia i le Ata 1. E pei ona mafai ona vaʻaia mai le ata, pe a oʻo i le vevela o le 675 ℃, o le faʻataʻitaʻiga e le foliga mai o le decarburization layer; pe a oʻo i le 700 ℃ le vevela, na amata ona faʻaalia le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga, mo le mea manifinifi ferrite decarburization layer; fa'atasi ai ma le vevela e o'o atu i le 725 ℃, o le fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'ameamea fa'apipi'i fa'atuputeleina tele; 750 ℃ ​​decarburization layer mafiafia e oʻo atu i lona tau maualuga, i le taimi nei, o le saito ferrite e sili atu ona manino, mataʻutia; pe a oʻo i le 800 ℃ le vevela, o le mafiafia o le decarburization na amata ona faʻaitiitia tele, o lona mafiafia na pa'ū i le afa o le 750 ℃; pe a faʻaauau pea le maualuga o le vevela i le 850 ℃ ma o le mafiafia o le decarburization o loʻo faʻaalia i le Ata 1. 800 ℃, o le mafiafia atoa o le decarburization na amata ona faʻaitiitia tele, o lona mafiafia na pa'ū i le 750 ℃ ​​pe a afa; pe a faʻaauau pea le maualuga o le vevela i le 850 ℃ ma luga atu, o le faʻataʻitaʻiga uamea atoa decarburization mafiafia layer faʻaauau ona faʻaitiitia, afa o le mafiafia o le decarburization na amata ona faasolosolo malie ona faateleina seia oʻo ina mou atu uma le morphology o le decarburization layer, o le afa o le decarburization layer morphology faasolosolo manino. E mafai ona iloa o le mafiafia o le vaega atoa decarburized faatasi ai ma le faateleina o le vevela na muamua faateleina ma faaitiitia, o le mafuaaga o lenei tulaga e mafua ona o le faataitaiga i le faagasologa o le vevela i le taimi lava lea e tasi le amio oxidation ma decarburization, na o le taimi. o le fua faatatau decarburization e vave atu nai lo le saoasaoa o le oxidation o le a foliga mai decarburization tulaga. I le amataga o le faʻavevelaina, o le mafiafia o le faʻamaʻi faʻamaʻi atoatoa e faʻatupulaʻia malie ma le faʻateleina o le vevela seʻia oʻo i le mafiafia o le faʻamaʻi atoa e oʻo atu i le tau maualuga, i le taimi nei e faʻaauau pea ona siitia le vevela, o le fua faʻamaʻi faʻamaʻi e sili atu le vave nai lo le fua faatatau o le decarburization, lea e taofia ai le faateleina o le vaega atoatoa decarburized, e mafua ai le agai i lalo. E mafai ona vaʻaia, i totonu o le va o le 675 ~ 950 ℃, o le taua o le mafiafia o le faʻamaʻi atoa i le 750 ℃ ​​e sili ona tele, ma o le tau o le mafiafia o le faʻamaʻi atoa i le 850 ℃ o le laʻititi laʻititi, o le mea lea, o le vevela vevela o le sila suʻega e fautuaina e 850 ℃.

Morphology of Decarburization Layer in Experimental Steel i Eseese vevela vevela mo le 1 itula

Ata.1 Tala fa'asolopito o le fa'apalapala fa'ameamea o le sila fa'ata'ita'i o lo'o taofia i vevela fa'avevela eseese mo le 1h.

Pe a faʻatusatusa i le semi-decarburized layer, o le mafiafia o le faʻapipiʻiina atoa o loʻo i ai se aʻafiaga leaga sili atu ona leaga i meafaitino, o le a faʻaitiitia ai le faʻaogaina o mea faʻainisinia o mea, e pei o le faʻaitiitia o le malosi, maʻaʻa, ofuina teteʻe ma le vaivai tapulaa. , ma isi, ma faʻateleina foi le faʻalogo i taʻavale, e aʻafia ai le lelei o le uelo ma isi. O le mea lea, o le faʻatonutonuina o le mafiafia o le faʻapipiʻiina atoatoa o le lapisi e taua tele e faʻaleleia ai le faʻatinoga o oloa. O le ata 2 o loʻo faʻaalia ai le fesuiaiga o le mafiafia o le paʻu atoa o le faʻamaʻi faʻatasi ma le vevela, lea e faʻaalia manino ai le fesuiaiga o le mafiafia o le faʻamaʻi atoatoa. E mafai ona iloa mai le ata o le mafiafia o le vaega atoa decarburized e na o le 34μm i le 700 ℃; faʻatasi ai ma le vevela e oʻo atu i le 725 ℃, o le mafiafia o le faʻapipiʻiina atoa o le paʻu e faʻapupulaina tele i le 86 μm, lea e sili atu ma le lua taimi o le mafiafia o le faʻamaʻi atoatoa i le 700 ℃; pe a siitia le vevela i le 750 ℃, o le mafiafia o le faʻamaʻi atoa o le lapisi Pe a oʻo le vevela i le 750 ℃, o le mafiafia o le faʻamaʻi atoa o le lapisi e oʻo atu i le maualuga o le tau o le 120 μm; a'o fa'aauau pea le maualuga o le vevela, o le mafiafia o le fa'apalapala atoatoa e amata ona fa'aitiitia, i le 70 μm i le 800 ℃, ona o'o lea i le tau maualalo e uiga i le 20μm ile 850 ℃.

O le mafiafia o le fa'apalapala atoatoa i le vevela eseese

Ata.2 Mafiafia o le fa'a'a'amea atoa i le vevela eseese

Aafiaga ole decarburization ile fa'atinoina ole vaivai ile pi'o

Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le aʻafiaga o le decarburization i mea vaivai o le tautotogo uʻamea, e lua vaega o suʻesuʻega vaivai vaivai na faia, o le vaega muamua na faʻataʻitaʻiina saʻo e aunoa ma le decarburization, ma le vaega lona lua o suʻega vaivai pe a uma le decarburization i le mamafa lava e tasi. maualuga (810 MPa), ma o le decarburization faagasologa sa faia i le 700-850 ℃ mo le 1 h. O le vaega muamua o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le Laulau 2, o le ola vaivai o le uʻamea tautotogo.

O le ola vaivai o le vaega muamua o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le Laulau 2. E pei ona mafai ona vaʻaia mai le Laulau 2, e aunoa ma le faʻaleagaina, o le uʻamea suʻega na naʻo le 107 taamilosaga i le 810 MPa, ma e leai se gau na tupu; ina ua sili atu le maualuga o le mamafa i le 830 MPa, o nisi o faʻataʻitaʻiga na amata ona gau; pe a sili atu le maualuga o le atuatuvale i le 850 MPa, o faʻataʻitaʻiga vaivai na gau uma.

Fuafua 2 Le ola vaivai i tulaga fa'alavelave eseese (e aunoa ma le fa'a'ese'esea)

Laulau 2 Le ola vaivai i lalo o tulaga fa'apopoleina eseese (e aunoa ma le fa'asa'oina)

Ina ia mafai ona fuafua le faʻatapulaʻaina o le vaivai, e faʻaaogaina le metotia faʻavae e fuafua ai le vaivai o le uʻamea suʻega, ma a maeʻa le suʻesuʻeina o fuainumera o faʻamaumauga, o le faʻatapulaʻaina o le uʻamea suʻega e tusa ma le 760 MPa; ina ia faʻaalia le ola vaivai o le uʻamea suʻega i lalo o faʻalavelave eseese, o le SN curve o loʻo faʻapipiʻiina, e pei ona faʻaalia i le Ata 3. E pei ona mafai ona vaʻaia mai le Ata 3, tulaga faʻalavelave eseese e fetaui ma le ola vaivai eseese, pe a ola vaivai o 7 , e fetaui ma le numera o taamilosaga mo le 107, o lona uiga o le faʻataʻitaʻiga i lalo o nei tulaga e ala atu i le setete, o le tau o le mamafa e tutusa e mafai ona faʻatusatusa e pei o le malosi o le vaivai, o lona uiga, 760 MPa. E mafai ona iloa o le S - N curve e taua mo le fuafuaina o le ola vaivai o le meafaitino ei ai se taua faʻamatalaga taua.

SN pi'opi'o o fa'ata'ita'iga u'amea rotary punou le vaivai su'ega

Ata 3 SN pi'opi'o ole fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga o le u'amea u'u pi'o su'ega vaivai

O le ola vaivai o le vaega lona lua o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le Laulau 3. E pei ona mafai ona vaʻaia mai le Laulau 3, pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiina o le uamea i le vevela eseese, o le numera o taamilosaga e manino lava le faʻaitiitia, ma e sili atu nai lo le 107, ma mea uma. o faʻataʻitaʻiga vaivai e gau, ma o le ola vaivai e matua faʻaitiitia. Faʻatasi ma le mafiafia o le faʻapipiʻiina o loʻo i luga ma le suiga o le vevela e mafai ona vaʻaia, 750 ℃ ​​decarburized layer mafiafia o le sili lea, e fetaui ma le tau maualalo o le ola vaivai. 850 ℃ decarburized layer mafiafia o le laʻititi, e fetaui ma le tau vaivai o le olaga e fai si maualuga. E mafai ona iloa o le amio decarburization e matua faʻaitiitia ai le faʻatinoina o le vaivai o mea, ma o le mafiafia o le decarburized layer, o le maualalo o le ola vaivai.

Olaga vaivai ile vevela eseese ole fa'a'a'ai (560 MPa)

Laulau 3 Le ola vaivai ile vevela eseese ole fa'a'a'ai (560 MPa)

O le morphology gau gau o le faʻataʻitaʻiga na matauina e ala i le suʻesuʻeina o le microscope electron, e pei ona faʻaalia i le Ata 4. Ata 4(a) mo le vaega o puna taʻe, o le ata e mafai ona iloa manino le vaivai arc, e tusa ai ma le arc vaivai e suʻe ai le puna. o le vaivai, e mafai ona vaaia, o le puna ta'e mo le "mata i'a" inclusions e le o u'amea, inclusions i le faigofie e mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave, e mafua ai le vaivai vaivai; Ata 4(b) mo le morphology o le fa'alauteleina o le ta'eta'e, e mafai ona va'aia ta'eta'e vaivai, e pei o se vaitafe le tufatufaina, e fa'atatau i le gau fa'atasi, fa'atasi ai ma ta'eta'ei fa'alautele ma i'u ai i gau. Ata 4(b) o lo'o fa'aalia ai le morphology o le fa'alauteleina o le ta'eta'e, o lo'o manino mai le vaivai e mafai ona va'aia, i le tulaga o le tufatufaina pei o le vaitafe, lea e patino i le gau-dissociative gau, ma fa'atasi ai ma le fa'aauau pea o le fa'alauteleina o ta'eta'ei, e i'u ai i le gau. .

Su'esu'ega gau gau

SEM morphology o le vaivai gau gau o le uamea faataitai

Ata.4 SEM morphology o le vaivai gau gau o le uamea faataitai

Ina ia mafai ona iloa le ituaiga o mea faʻapipiʻi i le ata 4, na faʻatinoina ai le suʻesuʻeina o le fusi o alaleo o le malosi, ma o faʻaiʻuga o loʻo faʻaalia i le ata 5. E mafai ona vaʻaia o mea e le o ni uʻamea e masani lava o Al2O3 faʻapipiʻi, e faʻaalia ai o mea faʻapipiʻi. o le puna autu o ta'e e mafua mai i totonu o ta'e.

Ole Spectroscopy ole Malosiaga ole Fa'aaofia Fa'atasi

Ata 5 Ole Spectroscopy ole Malosi'aga ole Fa'aaofia Fa'atasi

Faai'u

(1) Fa'atulagaina le vevela vevela i le 850 ℃ o le a fa'aitiitia ai le mafiafia o le fa'apalapala fa'apalapala e fa'aitiitia ai le a'afiaga i le fa'atinoga o le vaivai.
( 2) Ole tapula'a vaivai ole vili uamea ole su'ega ole 760 MPa.
( 3) O le su'ega u'amea ta'e i totonu non-metallic inclusions, aemaise Al2O3 paluga.
(4) decarburization faʻaitiitia faʻaitiitia le ola vaivai o le sila suʻega, o le mafiafia o le decarburization layer, o le maualalo o le ola vaivai.


Taimi meli: Iuni-21-2024

Oloa Fa'atusa